Всі новини
30.09.2019

9 травня Свято - День матері

07.05.2021

День матері - один з найбільш зворушливих свят в світі. Образ Матері - це ніжний і милий образ жінки, яка завжди розуміє і пробачає, шкодує і самовіддано любить незважаючи ні на що.

Слово мама практично у всіх мовах світу звучить однаково або дуже-дуже схоже. І російські, і іспанські, і китайські діти називають свою маму однаково - мама. Англомовні діти говорять mom - мам. Дивно, чи не так? Секрет лише в тому, що самі діти обрали, як їм називати своїх матерів. Одним з перших складів, який вимовляє дитина, є склад ма. Саме тому практично в усіх мовах світу цей склад використовується в слові, що означає мама.

Історія походження свята - День Матері

Історія свята починається в 1908 року. Американка Анна Джервіс виступила з ідеєю вшанування матерів на честь своєї мами, яка боролася за розвиток сфери охорони здоров'я в США і передчасно пішла з життя. Анна писала листи до державних установ і законодавчих органи з пропозицією один день у році присвятити вшануванню матерів.

Її старання не були марними і вже в 1910 році штат Вірджинія першим визнав День матері як офіційне свято. У 1912 році була навіть створена Міжнародна Асоціація Дня матері з метою поширення свідомого святкування цього дня. З 1914 року це свято отримало офіційний статус. Президент США, на той момент Вудро Вільсон, оголосив другу неділю травня національним святом всіх матерів. Згодом цей день стали відзначати в інших країнах світу.

У свою чергу в Україні День матері почали відзначати після указу другого президента Леоніда Кучми від 10 травня 1999 року.

У деяких країнах дата свята фіксована: наприклад, в Польщі День матері відзначають 26 травня, в Білорусі - 14 жовтня, в Іспанії, Португалії та Литві - в першу неділю травня. В Україні це свято не має фіксованої дати і відзначається у другу неділю травня.

День матері: що подарувати?

Що можна подарувати людині, яка подарувала тобі життя? Делікатне питання ... Подарунки на День матері носять символічний характер. Важлива увага, яку дарує дитина і символічність подарунка. Тому і дарують найчастіше букети квітів і сувеніри або подарунки які могли б донести ніжні почуття і вдячність цій, дуже важливій у вашому житті, людині. І звичайно не забувають про привітання з Днем матері своїми словами.

У свою чергу ми пропонуємо вашій увазі великий асортимент подарунків і сувенірів до такого знаменного свята як День Матері. Подарунком до цього свята може стати медаль,  статуетка чи кубок для вшануваннья цього великого статусу, чашка з принтом  з теплими побажаннями, яка буде зігрівати серце мами з кожним ковточками улюбленого напою.

                    

 

Також відмінним сувеніром може стати баночка 100 і одна причина чому я люблю тебе, Мама або диплом кращої матусі


  

Ці та безліч інших подарунків, елементів для декорації до свята  можна в нашому асортименті. Поспішайте привітати ваших улюблених мам! 

 

Scroll To Top